geplaatst: 24 01 2020

de nieuwe fietsstraat bij PLUS Van Foreestweg is gereed

In mijn ontwerp voor de openbare ruimte rondom de nieuwe PLUS aan de van Foreestweg te Delft heb ik een fiets-autostraat gemaakt zodat automobilisten niet meer hoeven te keren maar door kunnen rijden na hun bezoek aan Plus.

artikel Delft op zondag 01-12-2019

geplaatst: 08 01 2020

de uitvoering van de woninguitbreiding in Nootdorp gaat van start

De bouwvergunning is verleend en we starten 27 januari met de uitvoering van de uitbreiding van een bungalow in Nootdorp.

geplaatst: 08 01 2020

wikkelhuis als tuinhuis in Amsterdam

Af en toe verzorg ik de bouwvergunningaanvraag voor wikkelhouse.com. In dit geval een wikkelhuis als tuinhuis in een achtertuin in Amsterdam. 

www.wikkelhouse.com

geplaatst: 08 01 2020

twee nieuwe schuurtjes aan bestaand woonhuis

Aan een bestaand woonhuis uit de jaren '80 zijn twee nieuwe schuurtjes ontworpen, een voor de fietsen aan de voorzijde en een transparante tuinberging aan de achterzijde.

geplaatst: 01 10 2019

De uitvoering van Plus aan de Van Foreestweg in Delft is begonnen.

Na 20 jaar voorbereiding (af en aan) is dan eindelijk de bouw van start gegaan waarmee Plus een grote supermarkt zal realiseren die een groot deel van Delft noord en Rijswijk buiten zal bedienen.

geplaatst: 30 09 2019

In Capelle starten we de verbouwing van de eerste verdieping

De derde fase van de verbouwing van een vrijstaand woonhuis in Capelle ad IJssel is in uitvoering gegaan. Op de eerste verdieping wordt plaats gemaakt voor een nieuwe badkamer en twee logeerkamers. 

geplaatst: 15 09 2019

Wikkelhuis bovenop het eerste werkpand van Fiction Factory

Aan de Nieuwendammerdijk in Amsterdam-noord komt bovenop het eerste door mij ontworpen werkpand van Fiction Factory een wikkelhuis te staan. Het ontwerp is gereed. Binnenkort wordt de bouwvergunning aangevraagd.

zie ook wikkelhouse.com

geplaatst: 11 07 2019

Hoffelijk Wonen Pijnacker definitief gestopt

Helaas is ondanks het enthousiasme van de groep en de begeleiders het doek gevallen voor ons mooie levensloopgeschikte wooncomplex Hoffelijk Wonen. We zijn een paar jaar bezig geweest om grond te verwerven en het leek er op dat we die ook zouden kunnen kopen van de gemeente Pijnacker, echter op het laatst bleek deze grond niet meer aan ons aangeboden te kunnen worden. Erg jammer! 

geplaatst: 10 07 2019

tweede uitbreiding bungalow Nootdorp

Na een succesvolle eerste uitbreiding van een woonhuis in Nootdorp  kan er nu een tweede uitbreiding gerealiseerd worden. Met het toevoegen van een ruimte voor inwonend verzorger wordt de bungalow levensloopgeschikt.

geplaatst: 01 07 2019

De zeer riante schuur met quincho in Capelle is opgeleverd

Naast het vrijstaande woonhuis in Capelle ad IJssel is een vergunningvrije schuur gebouwd met deels schuur en deels overdekte barbecueruimte, oftewel Argentijnse quincho, met grote grill en buitenkeuken.

geplaatst: 04 06 2019

werkpand fiction factory 4

Wat is dit een fijn gebouw geworden. In september is Van Tetterode Glass Studio ingehuisd nadat Fiction Factory zelf het interieur heeft ingebouwd. De sfeer is geweldig door het binnenvallende daglicht en de toegepaste materialen. Door het hele pand zijn zichtlijnen gemaakt en door de omloop is overal contact tussen boven en beneden mogelijk.

geplaatst: 15 05 2019

woonark Amsterdam-noord nadert zijn voltooiing

Deze woonark vervangt een kleinere woonark en wordt een zeer ruime, open woning op het water. Ik ben zeer benieuwd naar de uiteindelijke uitvoering van deze woonark aan de Buiksloterdijk in Amsterdam.

geplaatst: 16 01 2019

meekijken met strohuis Oosterwold

De eigenaar van een zelfbouwproject in Oosterwold wilde dat ik even meekeek naar het ontwerp van dit strohuis. Ik heb wat suggesties gedaan voor met name de gevels (raamopeningen), de trap en de zichtbare houtconstructie binnen. Het is een zeer eigen en bijzonder woonhuis geworden.